05 июля


21:23

Допу подозревают уже не в том, в чем подозревали раньше

Генеральный прокурор Украины Юрий Луценко объявил об изменении ранее сообщенного подозрения в совершении преступления народному депутату Украины (фракция «Оппозиционный блок») Михаилу Добкину, сообщила пресс-секретарь генпрокурора Лариса Сарган.

17:29

ЄС продовжив санкції проти Росії

Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії ще на шість місяців.

15:32

Законопроект про блокування сайтів без суду не вдалось протягнути до Ради

За включення до порядку денного цього скандального проекту проголосувало лише 158 нардепів.

15:06

Шенген-2021: Європарламент затвердив нові правила «безвізу»

Європейський парламент схвалив створення нової Європейської системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS) для поїздок до Шенгенської зони.

14:51

Сестра Олега Сенцова розповила про зустріч з братом

Сьогодні, 5 липня, у колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі (РФ) на короткостроковому побаченні з незаконно засудженим українським режисером Олегом Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 4 роки.

13:30

Рада відмовилась оновлювати Центрвиборчком

Верховна Рада у четвер відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів.

13:19

Музей на Поштовій: Рада прийняла постанову, якою «можна витерти ноги»

Верховна Рада рекомендує Кабінету міністрів створити на Поштовій площі Києва музей і заборонити будівництво торгово-розважального центру.

12:45

Володимира Балуха засудили до 5 років

Підконтрольний Росії «Роздольненський районний» (Крим) суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів по другій кримінальній справі про «дезорганізації роботи» ізолятора тимчасового тримання.

10:23

В ГПУ пояснили, чому не можна будувати музей на місті злочину

Припис прокурора про заборону будівництва Музею Революції Гідності по вулиці Інститутській в Києві діятиме впродовж 2-3 місяців до завершення слідчих експериментів.

09:41

Доба ООС: 4 поранених

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.