26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Секретар міськради Борисполя – з приводу хамства Зеленського: «Так що, мені знайти в Інтернеті, як він по роялю яйцями б'є, чи там, де він на наркомана схожий?»

Секретаря міськради Борисполя, кандидат по 98-му округу від «Батьківщини» Ярослав Годунок збирається подати на Зеленського в суд.


Як вже повідомлялося, сьогодні Зеленський під час робочої наради в Борисполі вигнав із залу секретаря місцевої міськради Ярослава Годунка (див. «Плохо чуєш мене? Іди гуляй»: Зеленський вигнав з зустрічі з собою кандидата в нардепи від «Батьківщини» - як «розбійника» і «бандита» - «Обком»).

Відео цього епізоду наради вже з’явилося на Youtube.

Крім того, вже після закінчення наради Зеленський сказав: «Ща позвоню Баканову по поводу этого черта». Тобто - своєму «квартальному» другу Івану Баканову, т.в.о. голови Служби безпеки України. Цей епізод теж зафіксовано на відео.

Втім, Ярослав Годунок не забарився з відповіддю.

«Нічого не сталося. Якийсь хам виганяє людину, яку обрали люди, я взагалі в шоці. Все почалося з того, що я почав ставити питання і просити допомоги президента в будівництві лікарні, розповідаючи про корупцію в райадміністрації. І замість того, щоб райадміністрацію вигнати за те, що вони відмивають гроші, чомусь вигнали мене. Вони переплутали мене, напевно, він просто не розібрався або не хотів», - цитує Цензор.НЕТ інтерв'ю Ярослава Годунка виданню «КП в Україні» за підсумками скандалу.

Він уточнив, що лікарня перебуває в жахливому стані. І звернення до Зеленського було пов'язане з тим, що сама міськрада її не збудує.

«Я попросив його як президента. Тому що ми самі не збудуємо лікарню, державне фінансування має бути, потрібно 180 мільйонів. Районна адміністрація цю лікарню оформила у свою власність і нічого в ній не робить. Тому президент приїхав подивитися, в якому стані ця лікарня.

А я запропонував піти подивитися туди, куди страшно зайти, де стеля падає. Я йому сам сказав, що в нас є проблеми і фінансування немає. Почав говорити, що корупція в районі. У підсумку він зривається і виганяє мене із залу», - розповів Годунок.

«Він прочитав в Інтернеті якусь дурницю. Він сам сказав, що знайшов щось в інтернеті і там про мене щось пишуть. Так що, мені знайти в інтернеті, що там на нього пишуть, як він по роялю яйцями б'є, чи там, де він на наркомана схожий чи бухий».

Він також повідомив, що подасть до суду на Зеленського: «Я завтра зберу прес-конференцію і подам на нього до суду. Вимагатиму вибачень за цю ситуацію і компенсації за моральну шкоду. Він поводився як якийсь гопник: «Вийди, геть звідси, йди гуляй»…

Як повідомляє видання, Ярослав Годунок народився не Рівненщині, у нього є донька і син. Працював трактористом. У 1995-1997 роках служив у ЗСУ, а потім - у київському спецпідрозділі «Беркут» на посаді міліціонера-водія.

Входив до Київської обласної організації «Молодий Рух» і Київської обласної організації «Спілки власників Землі», був помічником нардепа Оксани Білозір, працював у виборчому штабі Віктора Ющенка в Київській області.

У червні 2000 року, працюючи водієм у «Беркуті», Годунок зі ще одним міліціонером увірвалися в квартиру киянки К. на вулиці Генерала Потапова. Син К., інвалід 1-ї групи, нібито приторговував наркотиками. Погрожуючи кримінальним переслідуванням, міліціонери почали вимагати грошей. Але все, що зуміли знайти в квартирі, - 300 гривень і мобільний телефон. Здобичі видалося мало. Інваліда побили, прикували до батареї наручниками і зажадали від матері, щоб та принесла 1000 доларів. Жінці вдалося позичити по знайомих тільки $900. Взявши відкупні, міліціонери пішли.

300 гривень і мобільний Годунок залишив собі, а долари розділив з товаришами. Його частка становила $300. Пізніше міліціонер-водій віддав на фірму своїм знайомим телефон, але ті не знали, що він крадений і користувалися ним два дні, поки не здали в скупку. Телефон запеленгували, почалося розкручування справи проти «міліціонерів-перевертнів».

16 травня 2002 року Святошинський районний суд Києва виніс вирок Годунку за трьома статтями Кримінального кодексу - розбій (ст. 142 ч.3 КК України), перевищення влади (ст. 166 ч.2 КК України) та порушення недоторканності житла громадян (ст. 130 КК України). Покарання дали п'ять років, але замінили випробувальним терміном на три роки, врахувавши першу судимість, щире розкаяння та відшкодування шкоди потерпілим (гроші батькам Годунка позичали такі ж прості, як вони, селяни).

Як додатковий захід покарання Годунку було заборонено протягом трьох років (до 17 травня 2005 року) обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків.

Нині судимість вважається погашеною.

У 2016 році в Бориспільському районному суді розглядалася адміністративна справа депутата Бориспільської міської ради Ярослава Годунка за статтею 173 (дрібне хуліганство) у зв'язку з тим, що він нецензурно і грубо висловлювався на адресу учасників Всеукраїнського хресного ходу за мир і правоохоронців, які забезпечували правопорядок. Сам Годунок підтвердив, що активно виступав проти заходу. У підсумку справу закрили «за відсутністю складу правопорушення».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

10 Июля 2019 17:12


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: