26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

На «АрселорМіттал Кривий Ріг» здивовані заявою ДПС про «9 мільярдів» - ДПС цю заяву вже спростувала

Учора, 4 вересня, прес-служба ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» розповсюдила свій коментар про поширення керівником Офісу великих платників податків Державної податковою служби «конфіденційних відомостей».


В коментарі говориться: «Сьогодні керівником Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України були поширені відомості про донарахування нашому підприємству 9 млрд грн податкових платежів за результатами перевірки. Вважаємо поширення такої інформації передчасним – це є порушенням прав і законних інтересів «АрселорМіттал Кривий Ріг». У зв'язку з чим хочемо пояснити наступне.

Так, дійсно Офісом великих платників податків з 14 травня проводилася планова виїзна документальна перевірка нашого підприємства. Завершилася вона 29 серпня. Перевірка охоплювала період з грудня 2014 року по 31 березня 2019-го.

Станом на сьогоднішній день підприємство не отримало ані акту за результатами проведення такої перевірки, ані податкового повідомлення-рішення. Тому у підприємства ще не було можливості представити свої заперечення та пояснення до акту. Процедура оскарження податкового повідомлення-рішення також ще не розпочалася. Ми не маємо у своєму розпорядженні будь-якої офіційної інформації про суму можливих донарахувань податків і зборів, а також про штрафні санкції за підсумками перевірки.

Передбачена законодавством процедура проведення податкових перевірок і оформлення їхніх результатів дає платникові податків право надання у встановлений термін заперечень до акту перевірки. Лише на підставі акту перевірки та розгляду заперечень платника податків податковий орган має право винести ухвалу про нарахування податкових зобов'язань і виставити податкові повідомлення-рішення. У цьому випадку платник податків зобов'язаний або сплатити до бюджету нараховану податковим органом суму податку, збору або штрафу; або оскаржити це повідомлення-рішення в адміністративному або судовому порядку. Такими є вимоги Податкового кодексу України.

У зв'язку з цим ми були вкрай здивовані сьогоднішніми публічними заявами керівника Офісу великих платників податків.

Ми вважаємо, що робити публічні заяви до надання підприємству акту податкової перевірки, як мінімум, передчасно і некоректно. Ми не можемо розглядати такі заяви інакше ніж упереджені та направлені на безпідставну дискредитацію ділової репутації підприємства. Вважаємо, що практика, коли платник податків дізнається про донарахування податків і зборів з публічних заяв керівника підрозділу податкової служби до появи акту перевірки, є неприйнятною та такою, що не сприяє покращенню інвестиційної привабливості країни.

Це викликає у «АрселорМіттал Кривий Ріг» обґрунтоване занепокоєння. Подібні твердження ставлять під сумнів законність висновків, зроблених ДПС за результатами проведення такої перевірки.

Окремо хочемо прокоментувати твердження керівника Офісу великих платників податків про те, що начебто з питання деяких податкових донарахувань підприємству податкова служба активно співпрацювала із Службою безпеки України. А також про те, що цей правоохоронний орган начебто надавав інформацію із рентної плати та податку на землю, а податківці вже проаналізували її та вийшли на кінцевий результат.

Як законослухняний платник податків і господарський суб'єкт підприємство завжди тісно співпрацює зі всіма правоохоронними органами. Зокрема, надає необхідні документи та інформацію в рамках вимог законодавства. Служба безпеки України не зверталася до нас із запитами щодо рентної плати та плати за землю, також не проводила на підприємстві жодних слідчих або оперативних дій, пов'язаних з цими податковими платежами. Крім того, у нас є сумнів стосовно того, що до повноважень Служби безпеки України відноситься збір і надання до податкової служби інформації, пов'язаної із сплатою податків і зборів.

Довідка: 60 млрд грн в цілому заплатив «АрселорМіттал Кривий Ріг» податкових платежів і зборів з моменту придбання підприємства компанією АрселорМіттал (за 2006–2018 рр.). Лише за 2018 рік підприємство сплатило 8,82 млрд грн, а за перше півріччя 2019-го – вже 4,77 млрд грн» (кінець цитати).

На сайті Державної податкової служби 4 вересня опубліковано інформацію відносно висловлювань Євгена Бамбізова та його статусу (цитуємо):

«Спростування заяви Євгена Бамбізова щодо результатів податкового аудиту підприємств

Згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів від 21 серпня 2019 р. №682-р на Державну податкову службу покладено функції й виконання повноважень з адміністрування податків.

Офіс великих платників податків ДПС очолює Олексій Дерев’янко, у той час як Євген Бамбізов виконує обов’язки голови комісії з реорганізації Офісу великих платників податків ДФС, яка перебуває у стані ліквідації. Євген Бамбізов не є працівником ДПС та не має жодного відношення до проведення податкових перевірок.

З приводу висловлювань Євгена Бамбізова журналістам щодо ніби-то податкових донарахувань та накладення штрафних санкцій на низку підприємств, Державна податкова служба інформує, що вказані питання не входять до сфери повноважень Є. Бамбізова. На цей час податкові перевірки щодо цих підприємств не завершені, жодних рішень не прийнято.

Інформуємо, що будь-які рішення про донарахування чи накладення санкцій на платників податків (зокрема, згадуваних Є. Бамбізовим), може бути прийнято лише в межах передбаченої законом процедури уповноваженими структурами новоствореної Державної податкової служби України.

Прес-служба Державної податкової служби України».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

05 Сентября 2019 11:26


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: